03 de gener 2007

Acció local de verd urbà en el marc d'una iniciativa global: la plantació d'un bilió d'abres arreu del món


Campanya de la ONU per a la plantació de 1.000 milions d'abres en el 2007

El programa de Medi Ambient de la ONU (UNEP) ha decidit marcar-se pel 2007 un objectiu modest però també molt ambiciós, la plantació de 1.000 milions d'arbres arreu del món. La iniciativa ha estat impulsada per l'ecologista de Kenia Wangari Maathai, premi Nobel de la Pau el 2004 per combatre la desforestació de la terra en la última dècada. Segons diversos estudis seria recomanable plantar 14.000 milions d'abres l'any durant els pròxims 10 anys per cobrir l'equivalent a dos vegades la superfície d'Espanya.

Des de X+Verd animem a sumar-se a aquesta iniciativa en el marc de la Setmana del Verd Urbà que es coordinarà arreu de Catalunya del 29 de maig al 5 de juny. La campanya un bilió d'abres anima a plantar arbres o boscos en 4 àrees: boscos naturals degradats, paisatges rurals i masies, plantacions gestionades de forma sostenible i finalment l'àmbit que ocupa a l'associació per l'integració del verd, els centres urbans. A través de la pàgina www.unep.org/biliontreecampaign, l'organisme internacional invita a particulars, organitzacions, empreses i administracions a sumar-se a la iniciativa. A través de la web s'especifica els arbres que es plantaran, l'especie - es recomanen autòctones adaptades al medi-, on i quan. Després de cumplir la promesa; la UNEP verificarà que les plantes sobreviuen.

Voleu participar a la Setmana del Verd Urbà del 29-05 al 5-06 (Dia mundial dedicat al medi ambient) a través de la iniciativa un bilió d'arbres de la ONU?

1 comentari:

Anònim ha dit...

A la ciutat de Vitòria, exemple de Ciutat Verda en el Congrés del 2005, els ecologistes insten a l’Ajuntament a plantar 100.000 arbres als carrers de la ciutat. El projecte és de l’associació Asociación Directa i està pressupostat en 28 milions d’euros amb l’objectiu que es trobin a les vies públiques i no als parcs. Més informació al Diario Noticias de Álava
La pregunta és quina aposta faran o aconseguirem que facin les ciutats de Catalunya en aquest sentit i el tema del verd urbà?