29 de març 2007

China tindrà el primer parc subterrani, amb arbres i gespa en el subsòl. És aquesta la solució al dèficit de zones verdes?

Les autoritats de la metropoli China de Shanghai, ciutat amb gran dèficit de zones verdes, construiran sota terra un parc amb gespa, arbres i flors al que es portarà llum solar a través de fibra òptica, va informar la premsa estatal.

El desenvolupament econòmic de Shanghai i el furor constructiu fan que el sol de la ciutat sigui un dels més cars del país. Això fa que les zones verdes desapareixin poc a poc. Pequin en canvi, ha estat capaç de mantenir una vintena de parcs en el seu casc urbà.

El parc s’inauguarà l’any 2010 en el marc de l’exposició Universal i es troba dissenyat per l’Institut de Desenvolupament de l’Espai Urbà.
“Semblarà un parc normal”, va explicar Shu Yu, un dels responsables del projecte. S’acolliràn sobretot plantes d’interior, encara que els arquitectes volen que l’espai sigui similar a un bosc. Encara es desconeix l’emplaçament del projecte. Probablement serà un local ja existent intrincat en el subsol shanghainès.

El dèficit de zones verdes ha de ser abordat per la societat, els mitjans de comunicació i les autoritats responsables. L’enginy hauria de donar-se en la promoció i foment d’estratègies per evitar la seva desaparició, en comptes de pensar en solucions contra-natura.