08 de maig 2007

Bicicletes que canvien el paisatge urbà


Els ciutadans de Lyon entre d'altres ciutats recorren cada dia kilometren en les biciletes del servei públic de lloguer. En aquesta ciutat francesa es considera que en els últims dos anys de funcionament del ciclocity, la ciutat francesa ha aconseguit reduir un 10% el seu grau de contaminació. L'experiència ha tingut un alt grau d'acceptació social com a mitjà massiu de transport públic. 55.000 persones quasi el 10% de la població estan abonades al servei. Lyon disposa de 2.500 bicicletes i 239 estacions operatives en una ciutat on la xarxa de carrils bici es troba en augment.

Una enquesta realitzada per la concesionaria JCDecaux el novembre de 2006 confirma que la comunitat universitaria de lyó aporta el major nombre d'estudiants (130.000, 33%) seguit dels executius i funcionaris (30%), treballadors en general (20%) i empresaris (10%).

Ciutats com Sevilla (Ciclocity) i Barcelona (Bicing), entre d'altres s'han unit a la iniciativa per canviar el seu paisatge urbà, reduint la presència de vehicles motoritzats.