31 de maig 2007

Setmana del Verd Urbà'07 i Premis X+Verd (Per Més Verd) en marxa

La coordinació d'activitats del 4 al 9 de juny sobre el verd urbà arreu de Catalunya durant la Setmana ja és una realitat!.

X+Verd (Per Més Verd) ha convidat ajuntaments, entitats ciutadanes, escoles, empreses i totes aquelles persones que s'hi vulguin sumar, a involucrar-se a la Setmana del Verd Urbà'07. L'objectiu és la implicació i sensibilització ambiental sobre els espais verds, arbres i vegetació que es troben integrats en el centre urbà com a part funcional d'aquest.

Entre els participants destaquen: Associació de Professionals dels Espais Verds(APEVC), Associació de Viveristes de Barcelona, Ajuntament de Barcelona. Parcs i Jardins, Dept. Agricultura i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Vilassar de Mar, etc.

La 1a edició està plena d'iniciatives de tipus general i de lleure, divulgatiu i acadèmic o bé professional.

- Es pot començar el dilluns per fer un passeig pel mar de flors de vilassar de mar.
- Continuar el dimarts amb un passeig matinal per un parc forestal fins a un jardí de roses (Bcn) i a la tarda anar al cinema a Terrassa a veure la pel·lícula "Una verdad incómoda".
- Dimecres us proposem assistir al curs sobre els falcons i les orenetes a la ciutat de Barcelona i havent dinat arribar-vos fins al maresme per visitar VIRIDALIA'07 les jornades de portes obertes de planta ornamental dels diferents vivers.
- Dijous seria bo que tècnics municipals i jardiners d'arreu de catalunya assistissin a la xerrada debat sobre les Palmeres, el Morrut i altres plagues organitzat per l'APEVC i el Departament d'Agricultura. També hi ha el segon visionat d'una pel·lícula i fòrum titulat "el camí de l'extinció".
- Divendres Diferents escoles es proposen conèixer el Laberint d'Horta, la vegetació del Parc de l'Oreneta, entre d'altres. Més informació:Parcs i Jardins de Barcelona i Centre de Recursos Barcelona Sostenible. Agenda 21
- Dissabte per acabar bé, us animem a anar en bicicleta pels espais verds, més concretament, pels parcs del litoral barceloní.

Veure les activitats de la Setmana a www.ciutatverda.org

D'altra banda, ja està a la vostra disposició més informació sobre els Premis X+Verd. De ben segur que teniu molts projectes acabats amb èxit els quals representen el valor del verd!
D'altra banda ja us podeu inscriure al Congrés Ciutat Verda els pròxims 23 i 24 d'octubre a Barcelona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bravo per aquest activitat, té molt bona pinta. M'agrada això que a les ciutats hi hagi més verd i no tant totxu i especulació. Felicitats per l'activitat!