09 de maig 2007

Tree-nation comunitat virtual contra el canvi climàtic


La proposta d'aquesta comunitat és crear un parc en forma de cor al desert del Sàhara.

"Un Planteta, un cor, vuit milions d'arbres" és el lema triat per Tree-nation en aquesta iniciativa que té finalitats de tipus medioambiental, tipus humanitari, així com de benestar per la comunitats locals en relació a l'educació i l'agricultura. Un altre aspecte a destacar és la prevenció de la desertificació.

Per la consecució dels objectius a través de la pàgina web persones de tot el món, poden comprar un arbre, elegir-ne l'espècie i la ubicació de la plantació. El preu va des dels 10 als 75 euros. Posteriorment poden seguir el desenvolupament de la planta a través de GPS, mapes i fotografies.

La iniciativa es porta a terme al Níger, un dels països més pobres del planeta, de les quals 2/3 parts formen part del desert del Sàhara. Tree-Nation assegura que és possible el creixement d'abres a la zona, degut als dipòsits d'aigua subterrània.

El projecte, és ambiciós i va unit a l'estratègia de la iniciativa de la UNEP (United Nations Enviroment Programme) que busca plantar un bilió d'abres durant el 2007, "plantar pel planeta"
El proyecto, como se dijo antes es ambicioso, pero es sólo uno entre los que se unieron a la iniciativa de la UNEP ( United Nations Environment Programme) que busca plantar un billón de árboles alrededor del mundo durante el 2007. La idea es ayudar a revertir los daños causados a la Tierra por el hombre. La propuesta es simple: plantar por el planeta.