29 de maig 2007

Els 100 arbres més impressionants d'Espanya

Des del pròxim dimecres 30 de maig es podrà adquirir gratuïtament la guia d'arbres de l'obra Social de Caixa Madrid.

La publicació intenta ser un referent pels amants de la natura i el turisme que poden emprendre 100 trajectes diferents per observar 100 arbres autònoctons, de diferents edats, formes i espècies.

Els autors d'aquesta guia completa són Susana Domínguez-Lerena i Ezequiel Martínez. Una guia que segons els seus autors és "el germà petit del llibre Árboles, leyendas vivas" editat fa dos anys per Obra Social de Caixa Madrid i que va néixer d'un projecte de localització, estudi i protecció. A més a més dels dos autors en el projecte han participat més de 1.000 col·laboradors que han visitat tots els racons d'espanya busant arbres singulars i les seves històries. En total estem parlant de 3.520 especies i 15.000 fotografies.

Entre les dades tècniques trobem: ubicació, localitat, província, paratge, coordenades, latitud, localitat, província, altitud, mesures, edat, etc. Així com si es troba en una finca pública o privada. En el mateix marc, s'ofereixen dades turístiques i gastronomiques sobre el lloc, les festes i fires artesanals que es poden visitar durant l'excursió.